Mit adott nekünk 100 év alatt a szállítószalag?

Mit adott nekünk 100 év alatt a szállítószalag?
A mai futószalagok alapelve ugyanaz, mint amit Ford annak idején megálmodott. A technológia, a sebesség és a pontosság javult. 
A modern szállítószalag homogén öntött gumi vegyületekkel készül, és ahhoz igazítva, hogy milyen feladatot fog ellátni, akár hő- vagy lángálló is lehet. 
Ma már jóval igényesebb termékekre van kereslet, mint akár néhány évtizede. A futószalag megkönnyíti a pontos, igényes munkát, és még mindig a leghatékonyabb módszer a tömegtermékek előállítására, bizonyos feladatok felgyorsítására.
Ami nagy változás a 100 évvel ezelőtti állapotokhoz képest, hogy ma már a számítógépek és robotok pontosabban és olcsóbban dolgoznak, mint az élő munkaerő. Ezért a szállítószalagok, szállítószalag rendszerek egyre gyakrabban gépi „munkásokkal” , automatizált gépekkel egészülnek ki, de olyan feladatok, mint pl. a minőségellenőrzés, még ma is emberi erőforrást kívánnak. 

Alkalmazkodó szállítószalag

Ez az egyszerű, de sokoldalú gép a fejlesztések során igen alkalmazkodóvá is vált. A legkülönbözőbb feladatokra is alkalmas, ezért terjedt el használata a bányászat, a hulladék-újrahasznosítás, a mezőgazdaság, a gyógyszeripar és az élelmiszer-feldolgozás terén is.
A legmodernebb verziók már a tárgyak pozícióját is érzékelik. El tudják forgatni őket, össze tudnak csomagolni egy több termékből álló készletet, ami rögtön (pl. tengeri) szállításra kész. Egyes szállítószalagok elektronikus impulzusok alapján képesek eldönteni, melyik csomag merre terelendő, így a pakkok eljutnak rendeltetési helyükre anélkül, hogy embernek kellene felügyelnie a folyamatot.
Automatizálná gyártósorát? Ha korszerűsítené szallítószalag rendszerét, kérje véleményünket itt>>